BPD stelt zich voor

28-11-2023
2 reacties

Per 1 september is BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling officieel de nieuwe eigenaar van het voormalige hoofdgebouw, gebouw de Schakel en een deel van het omliggende terrein. BPD wil het hoofdgebouw nieuw leven geven, zodat het ook in de toekomst het centrale hart is van het vernieuwde gebied.

Wie is BPD en welke mensen gaan het project trekken? Hieronder stellen ze zich voor!

Ontwikkelen is maatwerk

“BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland”, vertelt Simon van der Sanden, ontwikkelaar bij BPD in de regio Zuid. “Sinds de oprichting in 1946, heeft BPD de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag de dag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken die door ons zijn ontwikkeld. We werken vanuit vier kantoren, in de regio Zuid is dat Eindhoven. We richten ons vooral op duurzame, betaalbare woningen met aandacht voor klimaat en landschappelijke kwaliteit. Maar ontwikkelen is maatwerk en we kijken goed naar de behoeftes en wat past in de omgeving. Als ontwikkelaar vind ik dat de mooiste uitdaging, want uiteindelijk wil je een nieuw leefgebied creëren waar mensen zich gelukkig voelen. Daar doen we het voor.”

Domein aan de Dommel

Simon is het eerste aanspreekpunt voor de ontwikkeling van het BPD-deel van het Kentalis-terrein. “Met onze visie op het Domein aan de Dommel’ willen wij een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de Kentalis-locatie en haar imposante geschiedenis. We gaan deze prachtige locatie in nauwe samenwerking met Kentalis, de gemeente en belanghebbenden verrijken met betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen en passende (commerciële) voorzieningen. Uiteraard met oog voor de omgeving, de rijke geschiedenis en de cliënten/bewoners op de locatie.”

In etappes

Simon wil benadrukken dat gebiedsontwikkeling jaren duurt en dat niet heel snel de schop de grond in zal gaan. “We werken heel zorgvuldig en in etappes. Stukje voor stukje zal het landschap veranderen, dat gaat zeker niet ineens. We werken volgens het principe ‘reuring-ruis-rust’. Dat wil zeggen dat er op plekken reuring is, maar dat we ook de rust bewaren op andere plekken. We gaan hierbij zorgvuldig te werk en houden aandacht voor de omgeving en de cliënten. We werken in fases zodat de overlast minimaal is en de veiligheid gewaarborgd blijft.

“Als eerste leggen wij een bouwweg aan de oostelijke zijde van het hoofdgebouw”, verduidelijkt Simon. “Hierdoor geven we straks zo min mogelijk overlast door af- en aanrijdend bouwverkeer en blijven de bestaande wegen voor Kentalis veilig en goed toegankelijk. We starten met de transformatie van het hoofdgebouw, dat wordt de eerste fase van de ontwikkeling. Daarna gaan we de gebouwen die direct aan het hoofdgebouw liggen realiseren. Pas nadat dit gereed is komt het noordwestelijk deel aan de beurt en tot slot het zuidoostelijke deel.

Gesprek met de omgeving

''Het plan is een eerste visie en gaan we nog verder uitwerken. We hebben voldoende tijd om het gesprek aan te gaan met de omgeving. Daarom zullen we o.a. omwonenden gaan benaderen om te participeren. Wij gaan ervan uit dat we met zijn allen iets prachtigs kunnen realiseren en hiermee een mooi stukje Sint Michielsgestel kunnen toevoegen!” Mensen die op de hoogte gehouden willen worden, interesse hebben of willen meedenken, kunnen zich aanmelden op de projectwebsite
www.ontwikkeling-domeinaandedommel.nl. We gaan er echt iets moois van maken!”

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Simon

05-12-23 om 16:09

Dank jullie wel! We gaan ons best ervoor doen om het terrein en het hoofdgebouw een mooie en waardevolle invulling te geven.

Liesbeth Viguurs Sinjorgo ( Theerestraat 28)

04-12-23 om 18:11

We gaan jullie heel veel succes wensen. En hebben er alle vertrouwen in dat het alleen maar mooier gaat worden. 
nieuwsgierig zijn we heel erg. En hopen ook dat we snel elkaar de hand kunnen schudden als directe buren. 
Jo & Liesbeth Sinjorgo 

Op de hoogte blijven? Meedenken? Meld je dan aan.

Hiermee blijf je op de hoogte van de voortgang van dit project en de manieren om mee te denken.

Ja, ik wil mij aanmelden

Laat een bericht achter

 

Projectpartners

BPD ontwikkelt dit project in samenwerking met gemeente Sint Michielsgestel, DELVA, BiermanHenket, BOEI, Holland-ID en Bureau Stroom.

Logo BPD

 
Cookie-instellingen