Ouders en begeleiders cliënten Kentalis bijgepraat in online bijeenkomst

13-12-2023
2 reacties

Op 28 november verzamelden ruim 30 ouders en begeleiders van Kentalis cliënten in een online bijeenkomst via Teams. De gelegenheid: bijpraten over de plannen van BPD en Kentalis voor het toekomstige ‘Domein aan de Dommel’.

BPD lichtte het plan ‘Domein aan de Dommel’ toe, de fases van het project, de logistiek en de dialoog met de omgeving. Tijdens de bijeenkomst konden aanwezigen vragen stellen via de chat. De gestelde vragen met hun antwoorden zijn terug te vinden in de Veelgestelde vragen. De powerpointpresentatie is terug te vinden onder Documenten.

De avond werd afgesloten met de volgende vraag: “Hoe kunnen we zorgen dat het Kentalis terrein, dat kleiner wordt, voor cliënten, familieleden en medewerkers waardevoller wordt? Wat denkt u dat belangrijk is en welke kansen ziet u hiervoor?

Belangrijk volgens de deelnemers:

 • Dat ze opgenomen worden door de nieuwe bewoners van de woonwijk. Dat het inderdaad samen en leven is.
 • Meer voorzieningen zoals horeca, kleine dienstverlening etc., waarvan de cliënten gebruik kunnen maken. Fijne met meer diversiteit.
 • Groot besef bij alle partijen -bouwers en bewoners- hoe kwetsbaar de bewoners van Kentalis zijn.
 • Rekening houden met de zorgaanvraag van de cliënten en het terrein wat betreft de ontwikkeling daarop aanpassen.
 • Veilig wonen. Contact houden met de naaste buren. Tieners ruimte bieden in de wijk om samen te komen.
 • Beide doelgroepen weten elkaar te vinden.
 • Mogelijk een woonplek voor cliënten waarvoor nu op het compacte terrein geen passende plaats is.
 • Veiligheid voor cliënten een medewerkers staat voorop. Maak gebruik van de juiste middelen, goede verlichting, camera’s en zo nodig bewaking. Verbetering van de infrastructuur. Denk aan commodity’s als internet.
 • Mogelijkheden voor ouders om samen met hun kind de dag door te brengen. Zo nodig ook logeermogelijkheden voor ouders.
 • Veilig wonen, rekening houden met cliënten, meer voorziening
 • Interactie is goed. De gebiedsontwikkeling ziet er veel belovend en uitnodigend uit. Wat voor mij een belangrijk issues is dat de veiligheid van de kwetsbare mensen gegarandeerd blijf.
 • Steeds het gevoel blijven geven samen te zijn met omwonenden en apart wanneer dit aansluit bij de behoeften van de cliënten.
 • Blijft ook na het opleveren van het geheel, ook nog alle aandacht voor de bewoners en cliënten. Komt er een operationeel orgaan die op regelmatige basis bij elkaar komt en zaken bespreekt?
 • Allerlei klusjes: door de omwonenden voor cliënten en door cliënten voor de omwonenden.

Begin 2024 organiseren we een fysieke informatiebijeenkomst in Sint Michielsgestel. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we het plan nogmaals aan geïnteresseerden, betrokkenen van Kentalis én direct omwonenden.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Simon van der Sanden

06-02-24 om 14:33

Beste meneer, mevrouw,

De fysieke bijeenkomst van vorige week was voor genodigden vanuit de directe omgeving en Kentalis. Binnenkort gaan we de omgevingsdialoog starten en daarvoor zullen we u op de hoogte stellen via deze website en de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet, Simon

Anoniem

29-01-24 om 19:34

Waar kun je je aanmelden voor de fysieke bijeenkomst begin 2024

Op de hoogte blijven? Meedenken? Meld je dan aan.

Hiermee blijf je op de hoogte van de voortgang van dit project en de manieren om mee te denken.

Ja, ik wil mij aanmelden

Laat een bericht achter

 

Projectpartners

BPD ontwikkelt dit project in samenwerking met gemeente Sint Michielsgestel, DELVA, BiermanHenket, BOEI, Holland-ID en Bureau Stroom.

Logo BPD

 
Cookie-instellingen